Samen Veerkrachtig: het thema voor de werelddag geestelijke gezondheid op 10/10/15

11/07/2015

Met het thema SAMEN VEERKRACHTIG van de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid op 10 oktober 2015 willen we in Vlaanderen van geestelijke gezondheid een hoofdzaak maken. Laat mensen met psychische problemen voelen dat je er bent. Want samen sta je niet alleen sterker, maar springen we zelfs verder!

De oproep

Organiseer met je gemeente, je collega's, je buurt, je ploeg, je groep acties die bij het thema aansluit en laat het ons weten via het invulformulier op onze website. We zetten je actie in beeld, op onze site en op de kaart. Spreek daarvoor ook het Logo aan uit je regio; overleg met de zorgvoorzieningen uit je buurt.

HOOFDZAAK 10-10

Onder het thema "Samen veerkrachtig" werken dit jaar voor het eerst verschillende Vlaamse organisaties en initiatieven samen om mentale veerkracht te bevorderen. Dit zijn de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG), Te Gek!?, OPGanG, Zorgnet Vlaanderen, VIGEZ, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP) en vele andere.

Vanaf nu zal jaarlijks op elke Werelddag van de Geestelijke Gezondheid, op 10 oktober de campagnedag Hoofdzaak 10-10 georganiseerd worden.

Meer info op www.geestelijkgezondvlaanderen.be/werelddag-2015 .